به گزارش خبرنگار پایگاه خبری_ تحلیلی خبرپردازان ، مدیرعامل شرکت برق منطقهای استان سیستان و بلوچستان به همراه معاونین این مجموعه که صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه در سالن جلسات این شرکت حضور یافتند ، با اشاره به دستاوردهای مهم دولتمردان به ویژه دولت سیزدهم در بخش صنعت نیرو اعم از آب و برق در سیستان و بلوچستان که اجرا و یا در حال اجرا میباشد گفت: در دولت سیزدهم با تلاش شبانه روزی و جهادی مسئولان ارشد کشوری و استانی به ویژه در بخش تولید ، توزیع و نگهداری از ۹۵۰۰ مدار انتقال برق در ۱۱۰ پست و اپراتور در بخش صنایع و خانگی و با وجود مشکلات فراوان در این نقطه از کشور از جمله : طوفانها سیلابهای مخرب در منطقه جنوب و سرقت کابلها و دکلها و سایر تجهیزات ، توانسته ایم کارهای بزرگی در مدت زمان عمر این دولت در این خطه از کشور انجام دهیم.
پیری افزود : کارکنان برق منطقهای استان با وجود همه مشکلات و سختیها با کار جهادی خود تلاش کردند تا راحتی مردم را در تمام فصول سال مهیا و فراهم کنند و هرگز لحظهای از خدمتگزاری به مردم غافل نشوند و این برگ زرینی است که در کارنامه این مجموعه به ثبت رسیده است .
وی ادامه داد : در بخش توزیع خدمات نیز کارهای زیادی صورت گرفته است به طوری که هر ساله بیش از ۹ درصد افزایش بار در مدار اضافه شده که نسبت به سایر استانها از این حیث جلو دار هستیم .
وی با دعوت کردن مردم به صرفه جویی و مدیریت انرژی تولید شده و تاکید فراوان بر این موضوع اظهار کرد اصحاب رسانه باید این موضوع و اهمیت آن به ویژه در تابستان پیش رو در سال آینده را به مردم گوش زد کرده تا با مدیریت مصرف انرژی روزهای سخت پیش رو را همچون سالهای گذشته پشت سر بگذاریم و خاموشی کمتری را شاهد باشیم.
وی بیان کرد : در حال حاضر ۲۰۲۷ مگاوات مصرف برق استان از طریق نیروگاههای تولید انرژی تامین میشود که در نوع خود کار بزرگی به حساب میآید و عمده مصرف نیز در بخش خانگی است اما یک ناترازی تولید مصرف وجود دارد که به ناچار ی از تامین انرژی مصرف استان از سایر استانهای همجوار همچون کرمان خراسان رضوی و هرمزگان تامین میشود تا مردم در راحتی و بدون دغدغه خاموشی به زندگی خود ادامه دهند البته بخش دیگری از این تامین انرژی مصرفی در جهت جلوگیری از خاموشیهای ناشی از کمبود انرژی تولیدی توسط صنایع استان تامین میشود.
وی تصریح کرد در حال حاضر ۸ شرکت بزرگ صنعتی مصرف برق در استان داریم ضمن این مطلب که در تبادل تامین انرژی دو کشور همسایه پاکستان و افغانستان نیز همکاریهای خوبی تاکنون صورت گرفته است.
وی با تاکید دوباره بر مدیریت کردن مصرف برق و آب توسط مردم در جهت رفع کمبودها و مشکلات و پشت سر گذاشتن روزهای سخت ادامه داد: چنانچه بخواهیم تابستان خوبی در سال آینده بدون خاموشیهای مکرر داشته باشیم باید مردم با مدیریت صحیح برق و عدم استفاده از وسایل برقی در ساعات پیک مصرفی بالا مسئولان را همیاری کنند و ضمن برخورداری از جوایز در نظر گرفته شده توسط وزارت نیرو در رعایت الگوی مصرف درست و پشت سر گذاشتن روزهای سخت پیش رو در سال آینده ،روزهای خوبی را برای خود رقم بزنند.
پیری ادامه داد : در ابتدای پیروزی انقلاب کمتر خط و پست توزیع و تولید انرژی در استان وجود داشت اما با تلاش دولتمردان ما در طول سالهای پس از انقلاب به ویژه در دولت سیزدهم توانستهایم با ایجاد و راهاندازی نیروگاههای مختلف از جایگاه خوبی در کشور برخوردار باشیم .
وی بیان کرد : هم اکنون برای تولید ۶۰۰ مگاوات انرژی از نیروگاههای بادی در استان برای اجرایی شدن به مناقصه گذاشته شده و در دست اقدام است.
این مدیر ارشد استانی افزود : بر اساس برآوردها و اطلسهای کشوری تا ۲۰۰۰ مگاوات جهت تولید انرژی در این استان شناسایی و در مناقصه اول ۵۰۰ مگاوات به مناقصه گذاشته شده است .
وی تصریح کرد: دولت سیزدهم از زمان سر کار آمدن با تمام نیرو به دنبال جبران عقب ماندگیها در این استان بوده به طوری که در بخش تولید انرژی انرژی و تامین آن به دنبال ایجاد نیروگاههای انرژی بیشتری، با مصرف سوخت کمتر در این خطه میباشد که در آینده نزدیک خبرهای خوشی را هر روز به گوش مردم خواهیم رساند .
وی بیان کرد: پهنه سراوان بلندترین ، صعب العبورترین و سختترین راه انتقال دکلها است، که با اجرای این پروژه پست مهرستان و مشکل افت ولتاژ منطقه سراوان نیز حل خواهد شد .
پیری تصریح کرد: در حال حاضر هشت مشترک صنعتی برق شامل سه کارخانه سیمان، پروژه انتقال آب، ایستگاه انتقال آب «برمک»، آب شیرینکن سیستان، منطقه آزاد چابهار و کارخانه مس «گراغه» در استان داریم و در آینده نیز قرار است پترو شیمی «نگین مکران»، فولاد «مکران چابهار» و معدن مس «جانجا» سیستان به این مشترکان اضافه شود.
وی ادامه داد: ظرفیت تولید همه انواع انرژیهای تجدیدپذیر در استان سیستان و بلوچستان وجود دارد که میتوان از آنها بهره برد. استان فرصت خوبی برای تولید انرژی از طریق انرژیهای تجدیدپذیر توسط مردم برای صادرات به کشورهای همسایه دارد. نیروگاه بادی «میل نادر» در منطقه سیستان واقع در شمال استان از ابتدای سال 1401 با ظرفیت 50 مگاوات مشغول تولید برق است.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای سیستان و بلوچستان در خصوص نحوه شناسایی مزارع تولید رمز ارز غیرمجاز گفت: در سطح کشور از طریق تکنولوژیهای جدید هرگونه تغییری که در مصرف برق رخ دهد شناسایی و بررسی میشود که از این طریق تولید رمز عرضها را شناسایی میکنیم.
وی با اشاره به آمار قابل توجه سرقت از تاسیسات و شبکههای انتقال برق، تصریح کرد: خواسته ما از قوه قضائیه برخورد جدی با سارقین خطوط برق است و ما در این راستا اقداماتی انجام دادیم ولی متاسفانه به دلیل وسعت استان مشکل جدی در این حوزه داریم. متاسفانه سرقت از پست برق میتواند باعث مشکلات زیادی از جمله خاموشی شهر شود.
برگزاری 87 مناقصه توسعه و احداث
به گزارش خبرنگار ما معاون طرح و توسعه برق منطقه استان نیز گفت : در سال جاری 87 مناقصه پروژه توسعه و احداث با بودجه دو هزار و 563 میلیارد تومان در استان داشتهایم.
وی گفت: امسال مناقصه پنج پروژه خط توزیع و انتقال برق به ارزش یک هزار و 436 میلیارد تومان در استان برگزار شده و در حال حاضر فعال هستند که یکی از آنها بزرگترین پروژه شبکه انتقال برق کشور در مسیر ایرانشهر ـ سراوان به مسافت 210 کیلومتر در منطقه صعبالعبور محسوب میشود برگزار شده و در حال اجراست.
وی ادامه داد : در حال حاضر 11 پروژه احداث پست با بودجه یک هزار و 396 میلیارد تومان و پنج پروژه در زمینه توسعه مخابرات به مبلغ 161 میلیارد تومان در استان حال اجراست و پنج پروژه مهم نیز تا پایان سال در حوزه توسعه شبکه انتقال برق به بهرهبرداری خواهد رسید.
مهدی خانی افزود : 10 پروژه حیاطی انتقال برق در استان باید اجرا شود که نیازمند تامین اعتبار به ارزش یک هزار و 265 میلیارد تومان است. مطالبات پیمانکاران ما هماکنون یک هزار و 265 میلیارد تومان است.
انجام 28 پروژه در حوزه برق منطقه از ابتدای دولت سیزدهم
معاون پژوهشی برق منطقه استان نیز در ادامه گفت به لحاظ آماری از ابتدای دولت سیزدهم در حوزه فعالیت برق منطقه و استان ۲۸ پروژه عملیات اجرایی آن به پایان رسیده و یا در حال اجرایی شدن است .
صدر افزود : از این تعداد ۶ پروژه جهت انتقال است ، سه پروژه در بخش خطوط انتقال ، دو پروژه در بخش توزیع ، یک پروژه نیز در بخش فیبر نوری و یک پروژه دیگر نیز در بخش نیروگاه بادی میل نادر است .
وی تصریح کرد: برای اجرای این ۲۸ پروژه اعتباری بالغ بر بیش از ۵۷۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است.
وی اضافه کرد : برای تامین آب منطقه زاهدان و سیستان دو پروژه بلند مدت از دریای عمان و میان مدت از منطقه تهلاب در دست اجرا داریم .
وی بیان کرد : انرژی تجدید پذیر سیستان و بلوچستان به گواه اطلسهای تهیه شده کشور یکی از مستعدترین استانهاست و تنها استانی است که منابع انرژی تجدید پذیر فراوانی در آن شناسایی شده است .
ادامه داد ۱۰ هزار نیروگاه تجدید پذیر توسط دولت در دست برنامهریزی و در مرحله اجرایی شدن قرار دارد.
معاون پژوهشی برق منطقهای استان بیان کرد : در سیستان و بلوچستان موانع ۲۰ ساختگاه انرژی خورشیدی با همکاری استانداری و منابع طبیعی استان رفع شده است و هم اکنون ۴۰۰ مگاوات از مجموع ۸۰۰ مگاوات در نظر گرفته شده آن از طریق مناقصه به دنبال سرمایهگذار و واگذاری آن میباشیم .
وی با اشاره به این موضوع که هم اکنون یک سرمایهگذار یزدی به عنوان یک سرمایهگذار در بخش نیروگاه خورشیدی زاهدان و یزد فعالیت دارد گفت : با تجهیزات به روز و مدرنی که وی در نیروگاه خورشیدی زاهدان به کار گرفته است ۱۷ درصد نسبت به یزد تولید بیشتری را از همین طریق داشتهایم .
Sunday, 20 April , 2025