به گزارش پایگاه خبری خبرپردازان ، فداحسین مالکی روز دوشنبه در نشست تخصصی بررسی مشکلات فرهنگ و هنر سیستان و بلوچستان با اشاره به ضرورت همافزایی دستگاههای فرهنگی، اظهار کرد: برخی دستگاهها بودجههای قابل توجهی دریافت میکنند اما آنگونه که باید در مسیر گسترش هنر گام برنداشتهاند، در حالی که هنر میتواند فضای جامعه را تلطیف و موانع را کاهش دهد.
وی خاطرنشان کرد: در دولت گذشته مقرر شد یک مرکز تئاتر به مساحت پنج هزار متر مربع مشابه مجموعه تئاتر شهر تهران در زاهدان ساخته شود، که اکنون نیز برای احیای این پروژه جلسه با وزیر فرهنگ و ارشاداسلامی برگزار و این موضوع را پیگیری کردیم.وی تاکید کرد: نباید اجازه دهیم نبوغ و خلاقیت جوانان سیستان و بلوچستان به دلیل کمبود امکانات از بین برود.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بسیاری از استعدادهای هنری در مناطق محروم همچون پهنه شمالی زاهدان ناشناخته ماندند و باید برای شناسایی و حمایت از این استعدادها تلاش بیشتری شود.وی افزود: سال گذشته اعتبارات قابل توجهی در مناطق محروم زاهدان هزینه شد و نتایج آن نشان داد که استعدادهای فراوانی در این مناطق وجود دارد که باید با برنامهریزی دقیق از آنها حمایت شود.توانمندسازی فرهنگی حاشیهنشینان در دستور کار است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان گفت: یکی از رویکردهای جدی این ادارهکل، توانمندسازی نوجوانان در مناطق حاشیهنشین استان از طریق آموزشهای فرهنگی و هنری است تا این افراد در همان منطقه آموزش دیده، توانمند و حرفهای شوند.
عبدالسلام بلوچزاده نیز در این نشست، اظهار کرد: خدمات فرهنگی بیشتر به قشر مرفه جامعه که دسترسی آسان به فضاهای فرهنگی دارند، ارائه و اقشار آسیبپذیر کمتر از این فضاها بهرهمند میشوند، در حالی که فرهنگ و هنر نقشی مؤثر در کاهش آسیبهای اجتماعی دارد.
وی با اشاره به دغدغههای فرهنگی نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی، افزود: سومین دیدار با هنرمندان طی سالهای اخیر، نشان از توجه ویژه ایشان به حوزه فرهنگ و هنر دارد و این رویکرد قابل ستایش است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه یکی از نیازهای جدی حوزه هنر در استان، آموزش و بروزسازی مهارتهاست، تصریح کرد: از سال گذشته دورههای آموزشی با حضور اساتید مطرح از تهران آغاز شد و این روند در سالجاری نیز ادامه دارد.
وی ادامه داد: سالنهای نمایش در دولت گذشته به سیستم سینمایی تجهیز شدند که اتفاق خوبی برای اکران فیلمهای سینمایی در شهرهای سیستان و بلوچستان است.بلوچ زاده بیان کرد: در برخی مناطق فاقد پلاتو هنرمندان تئاتر با مشکل مواجه هستند که برای رفع این مشکل، تفاهمنامهای با بهرهبرداران سینماها منعقد شد تا در زمانهایی که سالنها برای اکران استفاده نمیشوند، در اختیار گروههای نمایشی قرار گیرند.
وی خاطرنشان کرد: پلاتو سراوان ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و امیدواریم امسال با تخصیص اعتبار، تکمیل شود؛ پلاتو زابل نیز در حال تکمیل و ساخت پلاتو ایرانشهر نیز آغاز شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان به برگزاری جشنوارههای تئاتر خیابانی و صحنهای در سراوان و ایرانشهر اشاره کرد و گفت: این جشنوارهها با استقبال خوبی مواجه شدند اما همچنان نیازمند آموزش مستمر در حوزه تئاتر هستیم.وی از ضبط و رونمایی ۲ آلبوم موسیقی سیستانی و بلوچی در سال گذشته خبر داد و افزود: جشنواره منطقهای موسیقی سیمرغ نیز امسال برگزار خواهد شد.بلوچ زاده با اشاره به کتاب «در بیدولتی فرهنگ» تألیف دکتر جلال ستاری، تصریح کرد: برای اقناع مسوولان نسبت به اهمیت فرهنگ، نیازمند تداوم گفتوگو و مطالبهگری هنرمندان هستیم، مشروط بر آنکه این مطالبهگری براساس واقعیتها و نیازهای حقیقی باشد.
Friday, 23 May , 2025