مدیرکل تأمین اجتماعی سیستان و بلوچستان از اجرای قانون جدید در خصوص معافیت بیمه‌ای کارگاه‌های مشمول کمک دولت خبر داد و گفت: از این پس، دولت فقط تا سقف حداقل حقوق و برای حداکثر پنج کارگر در این کارگاه‌ها حق بیمه کارفرما را پرداخت می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری خبرپردازان ، محمد خیاطی، مدیرکل تأمین اجتماعی استان سیستان و بلوچستان، اعلام کرد: طبق قانون برنامه هفتم توسعه، از ابتدای امسال نحوه معافیت بیمه‌ای برای کارگاه‌های مشمول کمک دولت که تا ۵ کارگر از معافیت بیمه ای استفاده می نمایند، تغییر کرده است. بر اساس این قانون، دولت فقط هزینه بیمه سهم کارفرما را برای حقوق پایه (حداقل حقوق مصوب شورای‌عالی کار) و تا سقف پنج نفر کارگر پرداخت می‌کند.

وی با اشاره به سابقه این معافیت‌ها گفت: این قانون از سال ۱۳۶۲ اجرا می‌شد تا به کارگاه‌های کوچک و تولیدی در شرایط اقتصادی سخت کمک کند. بر اساس آن، کارفرمایان برخی کارگاه‌های تولیدی، صنعتی و فنی از پرداخت حق بیمه سهم کارفرما برای حداکثر پنج کارگر معاف بودند. این معافیت‌ها بعدها محدود به ۳۸ نوع فعالیت مشخص شد و تا امروز ادامه دارد.

خیاطی افزود: بر اساس مقررات جدید، معافیت های بیمه ای کارگاههای مشمول کمک دولت تا سقف 5 نفر و تا حداقل حقوق سال خواهد بود و کارفرمایان این کارگاهها برای کارگرانی که بیشتر از حداقل حقوق مصوب شورای عالی کار دریافتی دارند، می بایست مابه‌التفاوت حق بیمه مازاد بر حداقل دستمزد را پرداخت کنند و دیگر مازاد حقوق ، شامل معافیت نخواهد بود.

مدیرکل تأمین اجتماعی استان خاطرنشان کرد: سامانه دریافت لیست هوشمند بیمه به نشانی ES.TAMIN.IR نیز به‌روزرسانی شده و کارفرمایان این کارگاه‌ها می‌توانند فهرست کارگران خود را بدون مشکل ثبت و حق بیمه را پرداخت کنند.

وی گفت: این اصلاحات به منظور مدیریت بهتر بدهی‌ها و مطالبات بین دولت و سازمان تأمین اجتماعی انجام شده است. همچنین، سازمان تأمین اجتماعی موظف است هر سال سهم دولت از این معافیت‌ها را محاسبه و برای گنجاندن در بودجه کشور، به سازمان برنامه و بودجه اعلام کند.