به گزارش خبرنگار پایگاه خبری خبرپردازان؛ مدیر عامل شرکت ملی گاز سیستان و بلوچستان در نشست با اصحاب رسانه گفت: ۹۰۰ روستا در سیستان و بلوچستان قابلیت گازرسانی دارند که هم اینک ۲۵ روستا گازدار شده و اسب ۵۲ شهر استان تنها پنج شهر نیز به شبکه گازرسانی متصل است.
«محمدرضا میر شکاری»گفت: ۱۰۸ هزارو ۹۵۲ خانوار شهری و یکهزارو ۶۴۸ خانوار روستایی زیرپوشش شبکه گازرسانی قرار دارند.
وی افزود: تاکنون سه هزارو ۹۲۶ کیلومتر شبکه اجرا و ۲ هزارو ۲۸۸ کیلومتر شبکه نیز در استان گازدار شده است.
وی گفت : با توجه به وسعت این استان که حدود ۱۱ درصد از گستره کشور را دربرگرفته در طرح گازرسانی به استان که برای ۷۰۰ هزار نفر خانوار پیشبینی شده است ،به ۴ منطقه مرکزی و غربی شهرهای شمالی ،شهرهای شرقی و شهرهای جنوبی گازرسانی خواهد شد.
وی بیان کرد: هم اینک بیش از ۱۱۳ هزار مشترک در سیستان و بلوچستان از گاز شهری بهره مند هستند.
میرشکاری گفت: پروژه عظیم انتقال گاز از عسلویه به سیستان و بلوچستان به طول ۹۰۷ کیلومتر با قطر ۵۶ اینچ در سال ۸۴ اجرا و در شهریور ۸۹ بهره برداری شد.
وی ادامه داد: محل ورود خط گاز به سیستان و بلوچستان شهرستان ایرانشهر است که از حوزه عسلویه تغذیه می شود و تا دوراهی دشتک ادامه دارد و به سربیشه متصل میشود که در اینصورت یک امنیت انرژی در شرق کشور اتفاق خواهد افتاد.
میرشکاری گفت: خط انتقال گاز ایرانشهر به خاش در حال انجام و ایرانشهر به چابهار نیز با پیشرفت فیزیکی ۹۵ درصد در حال انجام است.
وی با اشاره به اینکه همزمان خط انتقال خاش به میرجاوه نیز در حال اجراست، افزود: در حوزه خاش نیز کل شبکه مورد نیاز انجام و به زودی ظرف یک ماه آینده تزریق گاز انجام خواهد شد و خط انتقال ایرانشهر – چابهار نیز به دلیل تامین گاز طبیعی به صورت خوراک و سوخت صنایع پتروشیمی و فولاد و نیروگاه های چابهار و کنارک در اولویت شرکت ملی گاز قرار دارد.
مدیرعامل شرکت گاز سیستان و بلوچستان بیان کرد: ایرانشهر در سال ۸۹ به شبکه گاز متصل شده و شرایط گازی آن تقریبا مانند زاهدان است همچنین بمپور و محمدان از نعمت گاز برخوردار هستند و در بزمان نیز گازرسانی انجام و در مرحله اتمام عملیات اجرایی قرار دارد.
وی گفت: در دلگان نیز شبکه اجرا شده و امیدواریم در ابتدای سال ۱۴۰۲ تزریق گاز انجام شود.
وی اظهار کرد: در زاهدان با طرح ضربتی کل شبکه های مورد نیاز اجرا و در حال بهره برداری است که همه شهروندان و صنایع می توانند از آن استفاده کنند.
وی گفت: در زابل نیز ۵۰۰ کیلومتر شبکه نیاز است که ۴۰۰ کیلومتر آن اجرایی شده و فعلا گاز در این شهر به صورت سی ان جی تزریق می شود و در چهار شهرستان اطراف زابل شامل زهک، هامون، نیمروز و هیرمند نیز شبکه ها تقریبا به اتمام رسیده و متعاقبا بعد از تزریق گاز به زابل، تزریق آنها نیز انجام خواهد شد.
وی افزود: در طرح گازرسانی به استان ۴۹ درصد از شبکه مورد نیاز توسط شرکت گاز استان ، ۹ درصد توسط شرکت گاز استان همدان ، ۱۲ درصد توسط شرکت گاز سمنان و ۳۱ درصد توسط شرکت گاز خراسان رضوی انجام شده است.
مدیرعامل شرکت گاز سیستان و بلوچستان اظهارداشت: در زاهدان ۴۱۰ صنعت هدف وجود دارد که از این تعداد ۹۳ صنعت مصرف کننده عمده گاز، سه مصرف کننده نیروگاهی، ۸۸ صنعت در دست اجرا و ۲۰۳ صنعت دارای قابلیت گازدار شدن است.
وی گفت: در حوزه ایرانشهر نیز شهرک صنعتی گازدار شده و صنایع مستقر می توانند از آن استفاده کنند.
وی ادامه داد: در حال حاضر حدود ۴۰ درصد از کل استان گازرسانی شده است همچنین در بخش شهرستانها تنها ۱۰ درصد گازرسانی انجام شده است.
در ادامه معاون مهندسی شرکت گاز استان هم گفت : از سال ۹۷ تا کنون بیش از ۴۰ قرارداد با شهرداری در جهت بسته این که صفر تا صد آن به عهده شهرداری خواهد بود.
خسروی افزود: شرکت گاز استان نسبت به تعهد خود هر آنچه را که نسبت به شهرداری متعهد بوده است با پرداخت هزینه های اجرایی روکش آسفالت معابر انجام داده است و مابقی وظایف از صفر تا صد بر عهده شهرداری میباشد.
- نویسنده : پوریا ریگی
Thursday, 10 April , 2025