به گزارش پایگاه خبری خبرپردازان به نقل از ایرنا، در میان پروژههای نیمهتمام سیستان و بلوچستان که ارمغانی از دولتهای قبل است سهم قابل توجهی به حوزه آب و سدسازی برمیگردد. عدم مهار آب و کنترل آن پس از هر بار بارندگی یکی از چالشهایی بود که در کنار خشکسالی و کمشدن نزولات جوی زنگ خطر بحران آب را در سیستان و بلوچستان به صدا درآورده بود تا اینکه دولت سیزدهم برای حل این مشکل وارد میدان عمل شد.
دولت سیزدهم برای حل مشکل رفع تنش آبی کشور همه را به میدان کشاند، طرح تامین آب اضطراری منطقه سیستان و زاهدان، طرح حفر چاههای آب ژرف، پروژه شیرینسازی و انتقال آب از دریای عمان به استانهای جنوبی و شرقی کشور تنها بخش کوچکی از اقدامات شهید آیت الله رئیسی در کاهش تنش آبی سیستان و بلوچستان در این مدت بوده است.
در این بین ماجرای سدسازی در ایران از سالهای پایانی دهه ۲۰ آغاز شد؛ ساختن سد در مناطق گوناگون کشور با اهداف مختلفی همچون مهار سیلابها، ذخیره آبهای سطحی برای تامین آب آشامیدنی، کشاورزی، صنعت، در کنار آن تولید برق و برخی مواقع ایجاد محیطی تفریحی انجام میشود از این حیث در سیستان و بلوچستان هم ساختن سد از انگیزههای مختلفی تبعیت میکند و بعد از پیروزی انقلاب تا حالا هم سدهای مختلفی مثل آشار، بزمان، پیشین، خیرآباد، مهران، ماشکید، شهری کور، گشت و شی کلک ساخته شده و یا در دست ساخت است که سد کهیر یکی از پروژههای راهبردی در جنوب استان است که عملیات اجرایی آن از سال ۸۹ آغاز شد.
اگر چه سال ۸۷ بود که پرویز فتاح وزیر وقت نیرو این جمله را درباره سد کهیر به کار برد و گفت: سد کهیر طرح بزرگ آبرسانی در منطقه محسوب میشود که انقلابی بزرگ را در زمینه تامین آب مورد نیاز مردم ایجاد میکند.
بعد از این جمله او در همان زمان و طی نشستی که با خبرنگاران داشت ادامه داده بود که اجرای سد بزرگ کهیر سیستان و بلوچستان به ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که دولت با تصویب اعتباری مناسب زمینه آغاز اجرای آن را فراهم کرده است.
بعد از سال ۸۷ روند اجرای سد کهیر مسیر پر فراز و نشیبی را طی کرد تا اینکه حوالی سال ۹۳ «احمد عاقبتبخیر، مدیر عامل وقت شرکت آب منطقهای سیستان و بلوچستان» خبر از بهرهبرداری این سد تا پایان سال ۹۶ داد؛ اما سال ۹۶ آمد و کهیر افتتاح نشد.
سال ۹۸ هم که سیل در سیستان و بلوچستان آمد باز همه از سد گفتند و اهمیت وجودشان در این استان، «رضا اردکانیان، وزیر نیرو دولت پیشین» در آن سال هم با اشاره به اینکه رئیس جمهوری در سفر به سیستان و بلوچستان دستور داده علاوه بر ارقام بودجه، اعتبار بیشتری برای تکمیل سد کهیر و شهری کور تخصیص یابد گفته بود که: این ۲ سد حداکثر تا ۱۵ ماه آینده به بهرهبرداری برسد.
دست پرُ دولت سیزدهم برای سیستان و بلوچستان و افتتاح طرحهای زیرساختی، عمرانی، اقتصادی، احیای واحدهای تولیدی راکد و تجاری نشان میدهد، شهید آیت الله سید ابراهیم رئیسی با رویکردی انقلابی تمام توان خود را برای اجرای عدالت و رفع محرومیت و آبادانی در این استان بکار بسته بود.
بیش از سه سال از سپردن سکان اداره کشور به دولت سیزدهم میگذشت، دولتی که به ریاست شهید آیتالله سید ابراهیم رئیسی و با شعار «دولت مردمی، ایران قوی» کار خود را آغاز کرده و به گفته بسیاری از کارشناسان و ناظران، در تاریخ دولتهای پس از انقلاب، هیچ دولتی بهاندازه دولت سیزدهم و آیتالله رئیسی میراثدار مشکلات، ضعفها و کاستیهای برجایمانده از دولت پیش از خود نبوده است.
با این حال اما شهید آیت الله رئیسی بدون لحظهای درنگ و از همان روز نخست آستین همت را بالازده و با تلاش مجدانه، مجاهدانه و شبانهروزی، یک به یک در پی باز کردن گرههای کور مدیریتی گذشته و سامان دادن به اوضاع آشفته کشور برآمده است.
سید محرومان لقب داشت، به جای مدیریت امور کشور و دولت صرفاً از دفتر رئیسجمهور و یا به واسطه نظام اداری، در جای جای ایران اسلامی حاضر شده و این حضور و بررسی از نزدیک مسائل را مبنای اصلی تصمیمسازی و تصمیمگیری برای ایران و مردم قدرشناس آن تعریف کرده است.
Sunday, 20 April , 2025