مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان از تداوم برگزاری سلسله برنامه‌های «شب‌های هنرمندان» در شهرهای مختلف استان با هدف تجلیل از چهره‌های ماندگار، مؤثر و جریان ساز فرهنگی و هنری خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری خبرپردازان به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ وارشاداسلامی سیستان وبلوچستان، عبدالسلام بلوچ‌زاده شامگاه یکشنبه در آیین بزرگداشت استاد علی‌اصغر انصافجو که در فرهنگسرای جوان زاهدان برگزار شد، اظهار کرد: شب‌های هنرمندان از سال گذشته با گرامیداشت هنرمندان پیشکسوت در شهرهای زابل و ایرانشهر به اجرا درآمد.

 

وی افزود: هدف ما در این طرح، پاسداشت مقام هنرمندان جریان‌ساز سیستان و بلوچستان است و در همین چارچوب، این برنامه در سایر شهرستان‌ها نیز برگزار خواهد شد.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان با تأکید بر جایگاه هنر و هنرمند در توسعه فرهنگی استان، گفت: هنرمندان، ستون‌های هویت فرهنگی جامعه‌ هستند و زنده نگه‌داشتن یاد و نام آنان، احیای بخشی از حافظه‌ تاریخی و هنری این سرزمین است و این آیین‌ها فرصتی برای تکریم پیشکسوتانی است که عمر خود را وقف اعتلای فرهنگ و هنر کردند.

 

وی خاطرنشان کرد: استاد علی‌اصغر انصافجو یکی از چهره‌های اثرگذار و پایه‌گذاران تئاتر در سیستان و بلوچستان است که نقش مهمی در پرورش نسل‌های جدید هنرمندان داشته و نام او با تئاتر این استان گره خورده است.

 

توسعه بدون هنر کالبدی بی‌روح است

 

مدیرکل روابط عمومی استانداری سیستان و بلوچستان با تأکید بر نقش حیاتی فرهنگ و هنر در تعالی جامعه، گفت: توسعه‌ای که امروز در استان با شتاب در حال شکل‌گیری است، بدون حضور فرهنگ و هنر، کالبدی بی‌روح خواهد بود.

 

جواد سالارزهی نیز در این آیین اظهار کرد: در ماه‌های اخیر سفرهای متعددی از سوی مجموعه مدیریتی سیستان و بلوچستان به مناطق جنوبی انجام شده که در پی آن، پیگیری مصوبات سفر رئیس‌جمهور و دیگر موضوعات مرتبط با توسعه استان در دستور کار قرار گرفت.

 

مشاور فرهنگی ورسانه ای استاندار افزود: حضور در جمع هنرمندان و پیشکسوتان فرهنگی در شهرستان‌های سیستان و بلوچستان، از جمله برنامه‌هایی است که با تأکید استاندار، به‌زودی عملیاتی خواهد شد.

 

مدیرکل روابط عمومی استانداری سیستان و بلوچستان، تصریح کرد: استاندار در کوتاه‌ترین زمان ممکن در جمع اصحاب فرهنگ و هنر استان حضور پیدا می‌کنند تا از نزدیک با دغدغه‌ها و نیازهای این قشر اثرگذار آشنا شوند.

 

وی با بیان اینکه «زبان هنر، زبانی ماندگار و مانا است»، ادامه داد: باور قلبی ما بر این است که اگر از هنر باز بمانیم، از زندگی باز مانده‌ایم؛ هیچ توسعه‌ای بدون پیوند با فرهنگ و هنر پایدار نخواهد بود.

 

سالارزهی ضمن گرامیداشت یاد هنرمندان فقید سیستان و بلوچستان، خاطرنشان کرد: جای همه اساتید بزرگ فرهنگ و هنر استان که امروز در میان ما نیستند خالی است؛ امیدواریم با تقویت این مسیر، هم‌زمان با توسعه عمرانی و اقتصادی، به غنای فرهنگی این سرزمین نیز بیش از گذشته توجه شود.

 

فرهنگ و هنر؛ بال پرواز جامعه

 

هنرمند پیشکسوت تئاتر سیستان و بلوچستان با انتقاد از کم‌توجهی به عرصه فرهنگ و هنر در استان گفت: اگرچه بزرگداشت چهره‌ای فرهیخته و اثرگذار چون استاد علی‌اصغر انصافجو مایه افتخار است، اما خلأ حضور مقام‌های مسوول در چنین مراسمی، دلگیرکننده و قابل گلایه است.

 

سلمان فارسی صالح‌زهی نیز در این مراسم اظهار کرد: سخن گفتن از تئاتر سیستان و بلوچستان و جایگاه استاد انصافجو، نیازمند ساعت‌ها گفت‌وگوست؛ اما افسوس که فضای این سالن با تمام شور و عشق هنرمندان، غم نبود مسوولان را به دل دارد.

 

وی با اشاره به جایگاه هنر در توسعه جوامع افزود: در بدترین شرایط اقتصادی و اجتماعی، آنچه انسان را به سوی بالندگی سوق می‌دهد، فرهنگ و هنر است؛ اگر حتی نان برای خوردن نباشد، اما هنر زنده باشد، روحیه و امید در جامعه جاری می‌ماند.

 

صالح‌زهی ادامه داد: این مراسم، تجلیل از یکی از بانیان تئاتر سیستان و بلوچستان است و باید مسوولان در آن حاضر می‌بودند.

 

وی با اشاره به وضعیت تئاتر در سیستان و بلوچستان گفت: هنرمندانی که در صحنه تئاتر فعالیت می‌کنند، بدانند که هیچ‌کس بدون خواست شما به کمک‌تان نمی‌آید؛ باید چنان صحنه را گرم و پرجوش نگه‌داریم که همه، از مردم عادی تا مسئولان، به حضور در کنار هنر افتخار کنند.