مدیر کل تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت : در حوزه فعالیت‌های تعاونی‌ها جز استان‌های پیشتاز در ساخت نهضت ملی مسکن بوده‌ایم و مورد تشویق مسئولان و وزارتخانه قرار گرفتیم.

به گزارش پایگاه خبری خبرپردازان ، مدیر کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان سیستان و بلوچستان در نشست با اصحاب رسانه با توصیف شکل‌گیری انقلاب با شعار مردم سالاری توسط امام راحل حضور حداکثری مردم به ویژه جامعه کارگری استان در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری در جهت تحقق مجدد اقتدار نظام و دولت گفت : جامعه کارگری استان همپای سایر اقشار مردم برای سربلندی و اقتدار کشور و استان با خانواده خود در انتخابات دور دوم شرکت خواهند کرد .

 

وی با اشاره به ماموریت اصلی این اداره افزود : صیانت از حقوق کارگران و کارفرمایان و ایجاد اشتغال پایدار و هماهنگی‌های بین دستگاه‌های اجرایی و بانک‌ها در تحقق داشتن اشتغال پایدار دو اصل مهم ماموریت این اداره در صیانت از حقوق کارگران و کارفرمایان استان است .

 

خلیل احمد سلامی با توصیف عملکرد بسیار خوب دولت سیزدهم در کمک به کار و کارگر و ایجاد افزایش اشتغال پایدار و موارد دیگر اظهار کرد : توجه به اقتصاد خصوصی ، بالا بردن مشارکت مردم در ایجاد تعاونی‌های بیشتر و فعال کردن این حوزه و نیز اضافه کردن حق عائله مندی به حقوق کارگران و کاهش مدت پرداخت معوقات کارگری از ۶ ماه به دو ماه و نیم از جمله موفقیت‌های دولت شهید رئیسی می‌باشد که در طول ۳ سال و اندی انجام شده است.

 

وی بیان کرد: سیستان و بلوچستان در حوزه کار و ایمنی ناشی از حوادث کاری نسبت به سال ۱۴۰۱ کاهش زیادی داشته و به همین دلیل رتبه اول کشوری در بین استان‌ها را از آن خود کرده است .

 

 

وی تصریح کرد در حوزه اشتغال با وجود اینکه برای اولین بار نرخ بیکاری در کشور تک رقمی شده است اما در سیستان و بلوچستان هنوز به این رقم نرسیده‌ایم که علت آن افزایش جمعیت نسبت به سایر استان‌ها و ایجاد مشاغل کاذب به ویژه در مرزها و حضور اتباع بیگانه از جمله مشکلات پیش روی ما می‌باشد و دولت با تمام امکانات در تلاش بوده که این رقم در استان نیز کاهش یابد ‌.

 

سلامی ادامه داد با وجود ایجاد تعهد در افزایش شتغال و کاهش بیکاری که می‌بایست ۲۸ هزار و یکصد و چهل و دو نفر در سال ۱۴۰۱ ایجاد می‌کرده اما تاکنون بیش از ۳۲ هزار نفر ثبت نام شده که به دنبال برآورده شدن همه تعهدات مان هستیم .

 

مدیر کل تعاون کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه در بخش تعاونی‌ها که در آن مسیر ،قدم های خوبی برداشته شده است گفت در سال ۱۴۰۱ بیش از ۷۵ درصد در بخش اشتغال ایجاد اشتغال شده و به تحقق پیوسته است که نشان از یک موفقیت بسیار بالا دارد .

 

 

وی اضافه کرد در سال ۱۴۰۲ نیز بیش از ۳۸ هزار و ۱۳۳ نفر ایجاد اشتغال شده و در راستی آزمایی‌ها ۸۴ درصد را نشان می‌دهد همچنین در حوزه اشتغال جهش خوبی در بخش اعطای تسهیلات تحت عنوان تبصره ۱۸ در ۲ قانون ۴۰۱ و ۴۰۲ و تبصره ۱۶ از بودجه سالیانه استان داشتیم و تنها از تبصره ۱۸ در سال ۱۴۰۲، ۵۰۳ میلیارد تومان سهم اعتبارات ابلاغ شده به این استان بوده همچنین در بخش تبصره ۱۶ ، ۴۴۱ میلیارد تومان سهم استان ما بوده است.

 

وی ادامه داد البته از امسال تسهیلات ارائه شده برای مشاغل مختلف خانگی از تبصره‌های ۱۸ و ۱۶ به تفکیک دستگاه‌های مربوطه و زیر نظر اداره کل اقتصاد و دارایی استان‌ها معرفی به بانک‌ها می‌شود.

 

خلیل احمد سلامی تصریح کرد در مشاغل خانگی سیستان و بلوچستان از جهش خوبی برخوردار بوده است به طوری که از ۷۸ میلیارد ر سال ۱۴۰۰ به ۱۱۱ میلیارد تومان سهم اعتبارات در سال ۱۴۰۱ و افزایش آن در سال ۱۴۰۲ را شاهد بوده‌ایم که با پیگیری‌های مسئولان ۸۵ درصد این اعتبارات جذب و پرداخت شده است.

 

وی عنوان کرد : در حوزه فعالیت‌های تعاونی‌ها جز استان‌های پیشتاز در ساخت نهضت ملی مسکن بوده‌ایم و مورد تشویق مسئولان و وزارتخانه قرار گرفتیم.

 

مدیر کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان افزود اتفاق خوب دیگر جه خاص دولت برای تحقق سهم ۲۵ درصدی در تعاونی‌ها بوده است زیرا دولت به دنبال تشویق مردم به این سمت و حضور پررنگ تعاونی‌ها در عرصه کار و اشتغال زایی بوده است به طوری که در سال ۱۴۰۰، ۲هزار میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۱، ۳هزار میلیارد تومان و همچنین در سال ۱۴۰۲، ۸ هزار میلیارد تومان با عاملیت بانک توسعه و تعاون توزیع شده است .

 

وی ادامه داد از ۸ هزار میلیارد تومان عتبارات در نظر گرفته شده در بخش تعاونی‌ها در سال ۱۴۰۲ تنها ۲ هزار میلیارد آن به بخش مسکن کارگری اختصاص داده شده که این رقم به ۵۰ هزار میلیارد و سپس به ۱۰۰ هزار میلیارد تومان در سال جدید افزایش یافته است .

 

وی اضافه کرد از بخش تبصره ۱۸ و بند ۲ آن در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ از ۱۰ تا ۲۵ درصد به استانداران اجازه سرمایه‌گذاری در بخش تعاون در نظر گرفته شده است.

 

سلامی اظهار کرد : در بخش صادرات حوزه تعاون رشد خوبی نسبت به سنوات گذشته داشتیم به طوری که در سال گذشته ۲۷ میلیون دلار بوده که نسبت به سال ۱۴۰۰، ۵ میلیون دلار و ۱۴۰۱، ۱۳ میلیون دلار و در سال ۱۴۰۲ به ۲۷ میلیون دلار رسیده است.

 

وی به حوزه اجتماعی نیز اشاره و گفت : افزایش یارانه نقدی در جهت حمایت اقشار آسیب پذیر تفاق دیگری است که توسط دولت سیزدهم انجام شده و علاوه بر آن بسته‌های حمایتی معیشتی هم به آن افزوده شده است.

 

وی بیان کرد: در حال حاضر در بیش از ۴۰۰۰ فروشگاه استان کالا برگ‌های الکترونیکی که شامل ۱۱ قلم می‌شود سبب شده از صف‌های طولانی در گذشته بکاهد.

 

این مقام ارشد استانی ادامه داد : گردش مالی در طرح کالابرگ الکترونیک سیستان و بلوچستان که منجر به گسترده‌تر شدن سفره هفت دهک اول در استان شد، بالغ بر چهار هزار و ۱۶۲ میلیارد تومان بوده که از این مبلغ، دو هزار و۴۳۳ میلیارد تومان به صورت نقدی توسط سرپرست خانوار یارانه بگیر واریز شده و مبلغ هزار و ۷۲۸ میلیارد تومان آن، از محل یارانه و دو مشوق ۱۲۰ و ۲۲۰ هزار تومانی، توسط دولت مردمی سیزدهم، در راستای تقویت سفره دهک‌های یک تا هفت در استان پرداخت شده است.

 

وی اظهار داشت : در مرحله اول اجرای طرح فجرانه، ۵۴۶ هزار خانوار در یک ماه ابتدایی در مرحله دوم طرح فجرانه بالغ بر ۴۵۲ هزار خانوار و در مرحله سوم طرح فجرانه بالغ بر ۵۶۵ هزار خانوار از مزایای طرح فجرانه در سطح استان استفاده کرده‌اند، به صورت میانگین هر خانوار، رقمی بالغ بر ۸۰۰ هزار تومان از محل مشوق این طرح ملی دریافت کرده‌است.

 

این مقام مسئول بیان کرد: طی سه مرحله اجرای طرح فجرانه، به صورت میانگین ۵۲۱ هزار و ۳۲۴ خانوار (یک‌میلیون و ۹۵۳ هزار و ۵۴ نفر) از محل مشوق ۲۲۰ هزار تومانی با جمع اعتبار تخصیصی هزار و ۲۸۹ میلیارد تومان، علاوه بر یارانه نقدی استفاده کرده‌اند.

 

وی بیان کرد : حمایت دولت مردمی شهید رئیسی از سبد امنیت غذایی، دهک‌های یک تا هفت در سطح استان، یکی از کارهای شاخص دولت در روند اجرایی این طرح ملی بود، به نحوی که به صورت میانگین، ۵۲۱ و ۳۲۴ خانوار (یک میلیون و ۹۵۳ هزار و ۵۴ نفر) از مشوق ۲۲۰ هزار تومانی با جمع اعتبار تخصیصی هزار و ۲۸۹ میلیارد تومان، علاوه بر یارانه نقدی ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی، در سه ماه اجرای طرح فجرانه منتهی به اردیبهشت ۱۴۰۳ استفاده کرده‌اند.

 

وی تصریح کرد : در بخش امنیت غذایی و توجه به مادران شیرده کودکانی که از رشد خوبی برخوردار نبوده‌اند نیز توجه خوبی شده است.

 

وی در خصوص اتباع بیگانه هم گفت: چنانچه کارفرمایان از افراد اتباع بیگانه غیر مجاز استفاده بکنند تا ۵ برابر جریمه و برای بار دوم به دادگاه و  ماده ۱۸۱ و ۱۲۰ قانون کار اعمال خواهد شد .

 

وی تصریح کرد بنابر آمارهای اعلام شده هم اکنون ۱۲/۴ دهم درصد بیکاری در استان وجود دارد .

 

وی تصریح کرد : هم اکنون ۲۰ مرکز مجوز کاریابی در استان فعالیت دارند که ۱۰ تا ۱۲ مرکز کاریابی در مرکز استان می‌باشد .